Ontwikkel talent binnen je team!

Talentontwikkeling staat hoog op de agenda bij veel bedrijven. Organisaties die inzetten op het ontwikkelen van het aanwezige talent kunnen doorgaans op meer motivatie rekenen van hun werknemers. Persoonlijke ontwikkeling wordt hoog gewaardeerd, want zoals de piramide van Maslow ons leert, is zelfontplooiing één van de basisbehoeftes. Als gevolg leidt beter opgeleid en hoogwaardiger personeel tot betere bedrijfsresultaten.

Talent is schaars
Bedrijven kijken tegenwoordig niet meer over provincies en steden, maar over landsgrenzen heen om de juiste mensen te zoeken. Aanstormend jong talent wordt alvorens af te studeren al vaak benaderd door multinationals met aanlokkelijke voorstellen. Het aanwezige talent zo goed mogelijk ontwikkelen wint sterk aan belang, ook op sportvlak is dit zo. Met slechts elf miljoen inwoners moet België zo zuinig mogelijk omgaan met het aanwezige talent door hen zo goed mogelijk op te leiden en te omkaderen. Zo startte Paul Van Den Bosch, vanuit zijn expertise als coach van onder andere Sven Nys, het trainings- en begeleidingscentrum Energy Lab op. Dit bedrijf helpt mensen zowel meer als beter bewegen. Sporters en bedrijven die een stap verder willen, kunnen rekenen op hem.

“Hard work beats talent when talent doesn’t work hard”

Talent benutten
Talent ontwikkelen is één van de belangrijkste invalshoeken om je bedrijf te ontwikkelen. Zoals gezegd is talent schaars, we kunnen er dus geen verloren laten gaan. Een organisatie moet al het aanwezige talent benutten. Talenten en ambities van medewerkers met de doelstellingen van je organisatie verbinden zorgt ervoor dat je het beste uit iedereen haalt ten voordele van de bedrijfsresultaten.

Aan de slag gaan
Wil je als bedrijf nieuwe inzichten krijgen om talent beter te coachen en het maximale uit je medewerkers te halen? Paul Van Den Bosch geeft aan de hand van zijn expertise diverse lezingen waarin hij dankzij interactie met het publiek dieper op de inhoud ingaat.

In zijn presentatie ‘Veerkrachtige communicatie’ gaat Paul Van Den Bosch, vanuit zijn ervaring in de topsport, in op de noodzakelijke skills om relevante feedback te kunnen geven en om een vertrouwensvolle omgeving te creëren waarin talenten zich ten volle kunnen ontwikkelen.

In een andere lezing, ‘Act like a coach’, legt hij aan de hand van veelvuldige voorbeelden en anekdotes voortdurend een duidelijke link vanuit de coaching in de sportwereld naar de coaching in de bedrijfswereld. ‘Act like a coach’ brengt een boeiende, verrassende en verfrissende kijk op het coachen en motiveren van talenten in het algemeen.

Geïnteresseerd om jouw talent een extra boost te geven met sportspreker Paul Van Den Bosch of één van onze andere inspirerende sprekers zoals Bram Van Driessche, Luc Rademakers of Seppe Smits?  Neem dan contact op!