Ontwikkel je talent

Talentontwikkeling staat hoog op de agenda bij veel bedrijven. Organisaties die inzetten op het ontwikkelen van het aanwezige talent kunnen doorgaans op meer motivatie rekenen van hun werknemers. Persoonlijke ontwikkeling wordt hoog gewaardeerd, want zoals de piramide van Maslow ons leert, is zelfontplooiing één van de basisbehoeftes. Als gevolg leidt beter opgeleid en hoogwaardiger personeel tot betere bedrijfsresultaten.

Talent is schaars

Bedrijven kijken tegenwoordig niet meer over provincies en steden, maar over landsgrenzen heen om de juiste mensen te zoeken. Aanstormend jong talent wordt alvorens af te studeren vaak al benaderd door multinationals met aanlokkelijke voorstellen. Het aanwezige talent zo goed mogelijk ontwikkelen wint sterk aan belang, ook op sportvlak is dit zo. Met slechts elf miljoen inwoners moet België zo zuinig mogelijk omgaan met het aanwezige talent door hen zo goed mogelijk op te leiden en te omkaderen. Zo startte Paul Van Den Bosch, vanuit zijn expertise als coach en bewegingsdeskundige van onder andere Sven Nys, het trainings- en begeleidingscentrum Energy Lab op. Dit bedrijf helpt mensen meer als beter bewegen. Zowel sporters al bedrijven die een stap verder willen, kunnen rekenen op hem. Als befaamd coach van Belgische talenten zoals Eric Geboers, Georges Jobé, Sven Nys en Tim Wellens weet hij als geen ander hoe belangrijk het ontwikkelen van talent is.

Talent benutten

Talent ontwikkelen is één van de belangrijkste invalshoeken om je bedrijf te ontwikkelen. Zoals gezegd is talent schaars, we kunnen er dus geen verloren laten gaan. Een organisatie moet al het aanwezige talent benutten. Talenten en ambities van medewerkers met de doelstellingen van je organisatie verbinden zorgt ervoor dat je het beste uit iedereen haalt ten voordele van de bedrijfsresultaten.

Aan de slag gaan

Wil je als bedrijf nieuwe inzichten krijgen om talent beter te coachen en het maximale uit je medewerkers te halen? Paul Van Den Bosch geeft aan de hand van zijn expertise diverse lezingen waarin hij dankzij interactie met het publiek dieper op de inhoud ingaat.

In zijn presentatie ‘Veerkrachtige communicatie’ gaat Paul Van Den Bosch, vanuit zijn ervaring in de topsport, in op de noodzakelijke skills om relevante feedback te kunnen geven en om een vertrouwensvolle omgeving te creëren waarin talenten zich ten volle kunnen ontwikkelen.

In een andere lezing, ‘Act like a coach’, legt hij aan de hand van veelvuldige voorbeelden en anekdotes voortdurend een duidelijke link vanuit de coaching in de sportwereld naar de coaching in de bedrijfswereld. ‘Act like a coach’ brengt een boeiende, verrassende en verfrissende kijk op het coachen en motiveren van talenten in het algemeen.

Geïnteresseerd om jouw talent een extra boost te geven dankzij SportSpreker Paul Van Den Bosch? Neem dan contact op met ons!