Motorsport is volgens velen geen topsport, maar is dit wel zo?

Motorsport is volgens velen geen echte topsport, maar is dit wel zo? Enkele sprekers geven je het antwoord. 

Motorsport is topsport omdat deze het uiterste vergt van een persoon. Coureurs zijn atleten die ijzersterk moeten zijn en in een topfitte conditie moeten verkeren om een race te kunnen uitrijden. Niet alleen krijgen ze fysiek veel te verduren, ook mentaal is het zeer vermoeiend. Van begin tot eind zijn de racers uiterst gefocust op de baan. Even de concentratie verliezen kan leiden tot een slechte uitslag of nog erger tot een crash met fatale gevolgen.

The Legend

Vraag dat maar aan Stefan Everts. “The Legend” is een voormalig motorcrosser en wordt beschouwd als de beste aller tijden. In 1991 werd hij voor de eerste maal wereldkampioen in de 125 cc klasse.  Vijftien jaar later, in 2006, werd hij voor de 10de keer wereldkampioen. Na het behalen van 101 Grand Prix overwinningen zette Stefan een punt achter zijn waardevolle carrière in 2006. Na zijn carrière was hij even team manager van Suzuki Europa. Als SportSpreker is Stefan inzetbaar voor interviews, motorclinics en presentaties met betrekking tot de motorcross. Dankzij zijn prachtige overwinningen kan hij als geen ander vertellen over doelen stellen, grenzen verleggen en motivatie.

Europees kampioen NASCAR

Anthony Kumpen is een ander mooi voorbeeld van een Belgisch topatleet in de wereld van de motorsport. Als succesvol autocoureur rijdt hij in het NASCAR kampioenschap. Vier keer nam hij deel aan één van de zwaarste uitputtingsraces ter wereld, de legendarische “24 uur van Le Mans”.  Als Sportspreker geeft hij het publiek in zijn presentaties de parallellen tussen het racen en ondernemen mee. Daarnaast wordt hij vaak gevraagd om voordrachten en toelichting te geven over NASCAR en autosport, omdat deze niet de meest alledaagse sporten zijn in België.

Een spreker nodig uit de motorsportwereld? Neem dan zeker contact op met ons!