Mentale weerbaarheid kan je trainen!

Uit onderzoek blijkt dat je met simpele oefeningen je mentale kracht kan vergroten, dit kan helpen om een burn-out te voorkomen. Uiteraard vraagt dit tijd en moeite, maar dit is het zeker waard! Door een optimistische levenshouding ben je gelukkiger maar ook je relaties en gezondheid worden positief beïnvloed. Wij geven alvast 5 tips mee die je kunnen helpen.

  • Leef in het nu
   Op dit moment is er niks aan de hand! Piekeren is over wat er in de toekomst gaat gebeuren, en niemand die weet wat er dan komt. Leer bewust je gedachten te stoppen als je begint te twijfelen over de toekomst. Niet altijd even makkelijk, maar blijven proberen is de boodschap!
  • Iedereen voelt stress en angst
   Stress en angst voelt iedereen wel eens. Sommige mensen voelen dit net iets meer dan anderen. Dat is helemaal niet erg! Leer positieve zaken tegenover de angst en stress te zetten. Leer jezelf het positieve in te zien.
  • Verandering is er altijd
   Accepteer dat de wereld verandert. Verandering is ook helemaal niet slecht. Verandering kan juist zorgen voor een verbetering als het net wat minder gaat.
  • Verdeel en heers
   Kies aan welke zaken je aandacht geeft. Aan alles is vaak moeilijk. Kijk aan welke zaken je iets kan doen. Focus dan op die zaken. En zo ga je verder, kan je er niks aan doen dan heeft het toch geen zin om er te lang stil bij te staan.
 • Niet al het nieuws is slecht
  Zoek bewust naar het goede nieuws. Stop met ‘doemscrollen’. Kies momenten op de dag dat je het nieuws bekijkt en zoek ook echt naar dat goede nieuws, want dat is er ook! Vaak blijft slecht nieuws langer hangen, zoek daarom voldoende goed nieuws op!

Ook in de sport is mentale weerbaarheid uiteraard extreem belangrijk. Het maakt vaak het verschil tussen op het podium of net ernaast. Het is het vermogen om te kunnen omgaan met uitdagingen, stress en druk. Onze sprekers vertellen hoe zij omgaan met de druk, stress en hoge verwachtingen. Ze vertellen hoe zij hun eigen mentale weerbaarheid trainen. Het goede nieuws is, het is geen kwantumfysica. Iedereen kan dit leren!

Neem zeker contact met ons op voor de mogelijkheden!