Een mental coach uit de topsport als personeelstraining

Bij het werkwoord ‘trainen’ denk je wellicht meteen aan een sportieve activiteit. Echter, een training kan zich ook richten op het verbeteren van mentale kracht. Hoe sta je in het leven? Hoe heeft dit invloed op jouw werkomgeving? Dit zijn basisvragen waarop je misschien niet direct een duidelijk antwoord hebt.

Er bestaan nog weleens twijfels over mentale trainingen. Men vindt de combinatie van trainen en psychologie zweverig of een te fanatieke benadering van het werkleven. “Laat mij maar mezelf zijn en mijn werk mijn werk zijn” is een veelgehoorde gedachte. Waarom worden dit soort trainingen dan toch veelvoudig geboekt door grote organisaties?

Het blijkt dat mentale trainingen een positieve uitwerking hebben op zowel het team als individu, mits op een goede manier gegeven natuurlijk. Het is dan ook aan te raden een professional in te schakelen voor een personeelstraining of motivatiespeech. Een mental coach kan de link tussen persoonlijk- en bedrijfsleven op een sterke manier onder de aandacht brengen.

Nog effectiever blijkt een benadering vanuit de topsport. Topsporters hebben een keiharde mentaliteit en weten als geen ander hoe te motiveren of om te gaan met tegenslagen. Zij kennen het belang van een team, maar weten ook de sterke punten van het individu binnen een organisatie te benadrukken. Afhankelijk van het doel kan een mentale training in dit geval zelfs worden gegeven in combinatie met een fysieke activiteit.

Bovendien kent de sport raakvlakken op veel gebieden. Of het nu gaat om duurzaamheid, vitaliteit of innovatie binnen een organisatie of het doelen stellen op persoonlijk gebied: er komt altijd een onderwerp voorbij dat het publiek aanspreekt. Een trainer uit de sport staat garant voor een kwalitatieve training op fysiek èn op mentaal gebied!

Naast de mentale coaching die onze sprekers geven door middel van clinics en motivatiespeeches, biedt SportSpreker ook diverse trainingen op maat aan. De activiteiten lopen uiteen van interactieve trainingsdagen tot een meerdaagse trainingskampen. Voor de mogelijkheden klik je hier.