Interview met Charlotte De Vos over topsport en ondernemen

Charlotte De Vos was jarenlang het gezicht van de Belgische vrouwenhockeyploeg waardoor iedereen haar kent als ‘de hockeyvrouw’ van België. Echter heeft Charlotte inmiddels ook een flinke stempel gedrukt op het bedrijfsleven. Na haar topsportcarrière kwam ze in aanraking met edelstenen. Ze raakte erdoor gefascineerd en begon haar eigen onderneming: een webshop ‘Lucky Rocks’. Het idee van Lucky Rocks is om mensen te inspireren om in hun kracht te staan en elkaar hierbij te ondersteunen. Wij vroegen haar wat de impact is van haar vroegere topsportcarrière op haar bedrijfsleven:

Welke meerwaarde heeft je topsportervaring nu op jou als ondernemer? 
Ik heb tijdens mijn topsportcarrière geleerd om ergens vol passie voor te durven gaan, door te zetten en altijd mijn grenzen te verleggen. Al deze zaken komen nu voor mij als ondernemer zeker van pas en zijn bijgevolg een meerwaarde voor mij als ondernemer.

Wat zijn volgens jou de grootste parallellen tussen topsport en ondernemen?
Ondernemen en topsport hebben veel gelijkenissen. Je leeft op adrenaline, stelt doelen, werkt hard en je zoekt je limieten op. Je vraagt je steeds af hoe je beter kunt worden en wat er anders kan. Fysiek vergt topsport veel van je lichaam waardoor het belangrijk is genoeg te rusten om zowel fysiek als mentaal te herstellen. Als ondernemer is het ook belangrijk om af en toe gas terug te nemen en tijd voor jezelf te nemen. Ik doe dit door te sporten (liefst in teamverband), meditatie en yoga, maar ook vooral door veel te lachen en plezier te maken!

Wat is de grootste tip die je wil meegeven aan (startende) ondernemers uit je ervaring als topsportster?
Als startende ondernemer ben je enthousiast en wil je de wereld veroveren. Er komt echter heel veel kijken bij het opstarten van een eigen onderneming, waaronder ook zaken die je minder goed liggen. Mijn tip is om bewust om te gaan met jouw talenten en valkuilen. Zorg ervoor dat je vanaf het begin focust op jouw kwaliteiten en de zaken die je goed kan, maar zoek daarentegen ook oplossingen voor dingen die veel energie vragen van je en die je helemaal niet graag doet. Dat is volgens mij de ‘key’ om jezelf steeds weer te kunnen blijven inspireren.

Ben je benieuwd naar het volledige verhaal van Charlotte? Je boekt haar bij SportSpreker!