Hoe sport mensen verbindt met elkaar

Het belang van sport mag niet onderschat worden. In beweging blijven houdt ons fit, maakt ons gelukkig(er) én het versterkt onze weerstand en gezondheid.

Sport heeft ook een belangrijke maatschappelijke functie, het zorgt namelijk voor verbinding en verbroedering tussen mensen. Denk bijvoorbeeld aan een sportvereniging als ontmoetingsplek. Sociale banden tussen groepen met verschillende sociale achtergronden worden versterkt door gezamenlijk aan lichaamsbeweging te doen. Als gevolg krijgen diverse culturen binnen onze maatschappij meer begrip en respect voor elkaar wat weer leidt tot meer acceptatie in de samenleving.

Vervolgens zorgt sport ook voor intiemere persoonlijke relaties tussen individuen. Samen streven naar een collectief doel wat gepaard gaat met bloed, zweet en tranen. Onderzoek toont zelfs aan dat sportievelingen in het algemeen meer tevreden zijn over hun eigen leven, ze hebben meer sociale contacten en nemen anderen sneller in vertrouwen. Niet alleen het actief deelnemen aan sport verbindt mensen, het supporteren speelt hier ook een belangrijke rol in als mensen samen achter een ploeg te staan. Samen lief en leed delen creëert een band.

Als bedrijf is het zeer belangrijk om de persoonlijke relaties en team spirit te verbeteren op de werkvloer. Dit geeft betere bedrijfsprestaties als resultaat. Hier zelf mee aan de slag gaan is echter niet makkelijk, daarom kan het inzetten van een sporter zeker interessant zijn! Ze hebben jarenlange ervaring in het werken in teamverband. Ze weten als geen ander wat er nodig is om samen mooie successen te behalen. Ze kunnen hun ervaringen delen in de vorm van een keynote, clinic of training. Neem voor de mogelijkheden vrijblijvend contact met ons op!