Hockey in België: Hotter dan ooit

Hockey wint de laatste jaren aan populariteit in België. Op een kunstgrasplein, bijna zo groot als een voetbalveld, nemen 11 spelers het twee keer 35 minuten tegen elkaar op.

Deze sport wint immens aan belangstelling in ons land en passeert steeds vaker je beeldbuis. Ondanks dat hockey jarenlang een onbekende sport was in België, doen we het allesbehalve slecht. De Red Lions mogen zich momenteel vice-Olympisch Kampioen noemen na hun fantastisch tornooi in Rio 2016 en in 2017 behaalden ze de finale op het EK. Enkel Nederland bleek net iets te sterk te zijn in de finale op het EK. Ondanks deze tegenvaller is de toekomst voor het hockey bij de mannen rooskleurig! Hoe kan het ook anders als we beschikken over de beste keeper ter wereld, Vincent Vanasch, en de beste speler ter wereld, Arthur Van Doren. Het equivalent van zowel Lionel Messi als Manuel Neuer in je ploeg te hebben.

Niet alleen de mannen doen het goed, ook de Belgische hockeyvrouwen! Op het EK deden de Red Panthers niet onder voor de Red Lions. Ze behaalden het zilver en deden dus even goed. Charlotte De Vos, jarenlang het gezicht van de Belgische vrouwenhockeyploeg, was toen al gestopt als aanvoerster bij de hockeyvrouwen. De opvolging is echter verzekerd met aanstormende talenten zoals Jill Boon en Barbara Nelen die ons land naar deze unieke tweede plaats loodsten. De toekomst lacht de Red Panthers tegemoet!

Geïnteresseerd in een inspirerende keynote van een spreker uit de hockeywereld? Neem dan contact op met ons en bekijk de mogelijkheden voor topspelers zoals Arthur Van DorenVincent Vanasch, Emmanuel Stockbroekx en Charlotte De Vos of voor hockeycoaches Pascal Kina en Marc Lammers.