Het is tijd voor frisse en actieve medewerkers!

Als topsporter is je lichaam je belangrijkste tool, maar ook in het dagelijkse leven is een gezonde levensstijl belangrijk. Actief inzetten op een gezonde levensstijl van medewerkers rendeert. Meer bewegen op de werkvloer zorgt immers voor geluk, meer werkplezier en een hechte teamspirit. Hieronder stellen we graag enkele topsprekers voor die jouw organisatie in beweging kunnen brengen.

Meer info? Ons team staat klaar om je te adviseren. Info en boekingen: 038/ 08 15 73 en info@sportspreker.be

 

Sandra Bekkari: ‘Fast Food’
Sandra Bekkari

Voedingsdeskundige Sandra Bekkari, bekend van de Sana-methode en bestsellerauteur van de reeksen ‘Nooit Meer Diëten’ en ‘Fast Food’, weet als geen ander dat het geheim van een gezonder leven niet schuilt in een hongerdieet of een strenge sapkuur, maar wél in duurzame gedragsverandering.

Maar: hoe verander je nu je vastgeroeste eetpatroon? Hoe leer je écht te genieten van gezonde voeding en van bewegen? Wat als je ‘zondigt’? Voor welke valkuilen kijk je uit? Hoe maak je van een goed voornemen een diepgewortelde gewoonte die je niet meer kan of wil missen? Met andere woorden: hoe zet je theorie om naar de échte praktijk? Zodat je nieuwe levensstijl voor honderd procent past bij jouw dagelijkse en drukbezette leven? Deze en nog veel meer praktische kwesties komen aan bod, tijdens een lezing van Sandra Bekkari.

 

 

Servaas Bingé: ‘Nooit meer naar de dokter’
Servaas Bingé

Servaas Bingé schreef, vanuit zijn ervaringen als huisarts én sportarts van de medische staff van wielerploeg Lotto-Soudal,  het boek “Nooit Meer Naar De Dokter”, waarin hij de mensen empowert om het heft in eigen handen te nemen.

Het uitgangspunt van elke lezing is de ‘Healthitude’. Healthitude staat voor de combinatie van ‘Health’ en ‘Attitude’: De houding en de dagelijkse keuzes die we maken voor onze eigen gezondheid. Servaas Bingé inspireert de luisteraar om zelf met z’n gezondheid aan de slag te gaan en reikt daarbij de nodige tools aan. Hij spreekt een no-nonsense taal en maakt moeilijk verteerbare onderwerpen tastbaar. Met humor en een creatieve toets maakte hij al veel mensen wat wijzer in de complexe wereld van de ideale gezondheid.

De lezingen kunnen aangepast worden aan het doelpubliek. Het onderwerp van de lezing kan algemeen zijn, maar kan desgewenst ook dieper duiken in één van pijlers van het ‘Healthigram’: Voeding, beweging, lichaam, geest en externe factoren die draaien rond de centrale zon van onze voorbestemdheid: De genetica.

 

 

Sabine Appelmans: ‘Boost je gezonde leefstijl’

Slaap, eet, beweeg en relax om optimaal te presteren. Leer om een gezonde leefstijl in te plannen in je drukke bezigheden. Balans vinden tussen inspanning en ontspanning is een must. Gezond eten, drinken, bewegen, een goede nachtrust en positieve gedachten zijn basisbehoeften om met de dagelijkse stress om te gaan, optimaal te kunnen presteren en van het leven te genieten. Sabine Appelmans geeft je graag tips en tricks om op een eenvoudige manier gezonde gewoontes in te plannen. Afsluiten kan met een korte maar efficiënte beweegsessie.

 

 

Max Icardi: ‘What’s Your Excuse?’
+ALT Max Icardi

The majority of us are well aware of the need to exercise more. In the past four years ‘Get more exercise’ has constantly been at the top three New Year’s resolutions worldwide. How come then only a small percentage of people are currently meeting the minimum required levels of physical activity? As a personal trainer with more than ten years of experience Max Icardi has gained a good level of expertise on coaching his clients to their goals. In this lecture he will discuss the top seven obstacles that come in the way to a more active lifestyle and help the participants to overcome these barriers.

 

 

Evi Van Acker: ‘The Truth about Food’
+ALT Evi Van Acker

Evi Van Acker is een zeilster en behoorde meer dan een decennia tot de wereldtop. Ze werd drie keer Europees kampioene, pakte verschillende WK medailles en won brons op de Olympische Spelen van London.

Vanuit de combinatie van topsporter en master in de bio-ingenieurswetenschappen, heeft Evi Van Acker een fascinatie voor alles wat met voeding te maken heeft en heeft ze haar theoretische bagage zelf ruimschoots kunnen toetsen aan de praktijk. In deze keynote ontkracht ze een aantal mythes en hypes die rond gezonde voeding hangen. Evi keert terug naar de basis: wat is gezonde voeding, waar moeten we op letten, wat is één portiegrootte,… Wetenschappelijk genoeg om correct te zijn, onderhoudend genoeg om het begrijpbaar te maken.

 

 

Saartje Vandendriessche: ‘Boost Your Energy’
+ALT Saartje Vandendriessche spreker

De research voor het boek ‘Altijd Energie’ leerde Saartje Vandendriessche dat moeheid een maatschappelijk probleem is. In het westen schenken we te weinig aandacht aan – wat in het oosten bekend staat als KI – onze levensenergie. Haar ervaringen en zoektocht naar wat energie nu precies is, bracht haar tot de fundamenten: voeding-beweging-slaap én – belangrijk – onze mindset.

Ze neemt jullie daarom met veel plezier mee door de zoektocht naar energie en helpt graag bij het blootleggen en activeren van je nieuwe energieke leven.