Drie vragen aan Seppe Smits!

In de drie vragen aan blog stellen wij onze sprekers drie vragen over hun sportcarrière. Deze week is het de beurt aan Seppe Smits!

Wat is jouw grootste motivatie tijdens je topsportcarrière?

Ik ben iemand die dat graag nieuwe dingen uitprobeert en altijd wil blijven bijleren en beter worden in alles wat ik doe. Van alle sporten die ik gedaan heb in mijn leven is snowboarden veruit de sport waarin ik dit het best kon en waarin ik de grootste motivatie had om mijn limieten te verleggen. Mijn grootste motivatie is dus niet om het beste resultaat te halen op een wedstrijden, maar om mezelf uit te dagen het beste uit mezelf te halen, zowel op wedstrijden als op trainingen!

Wat is het mooiste leermoment uit jouw sportcarrière?

Er is niet meteen één moment dat ik mij kan bedenken, maar eerder wat ik geleerd heb uit mijn hele carrière. En dat is dat je lichaam tot meer in staat is dan je zelf denkt. Ik heb meerdere zware valpartijen meegemaakt en zelfs enkele net voor een wedstrijd. Toch heb ik de wedstrijd nog kunnen meedoen en ook goede resultaten behaald, bv. wereldkampioen. Ook blessures overwinnen is altijd een uitdaging en tot nu toe ben ik er altijd sterker uit terug gekomen dan voordien!

Welke drie kernboodschappen wil jij meegeven tijdens je presentatie?

  • Het is heel belangrijk om passie te hebben. Hierdoor kan je iets volhouden en kan je de moeilijke momenten overwinnen.
  • Hoe moeilijker iets is om te halen/overwinnen/leren, hoe groter de voldoening achteraf.
  • Iets wat in het snowboarden misschien wel wat uniek is, is hoeveel respect wij voor elkaar hebben. Op wedstrijden moedigen we elkaar letterlijk aan. Dat is iets wat alleen maar goed kan werken en waardoor iedereen het beste uit zichzelf kan halen.

Wist je dat Seppe Smits ook Redbull atleet is?

Meer informatie over Seppe als spreker? Neem contact op met SportSpreker.