Drie vragen aan Sebastien Bellin!

In de drie vragen aan blog stellen wij onze sprekers drie vragen over hun sportcarrière. Deze week is het de beurt aan Sebastien Bellin!

Wat is jouw grootste motivatie tijdens je topsportcarrière?
Mijn grootste motivatie tijdens mijn carrière was om consequent deel uit te maken en winnende teams te kunnen helpen bouwen. Op elk niveau waar ik speelde: middelbare school, universiteit, professioneel, ik maakte deel uit van kampioenteams. De beste zijn, interesseerde mij nooit. Mijn motivatie is nog steeds het verwerven van vaardigheden die nodig zijn om zo consequent een leidende rol te spelen bij het winnen van teams.

Wat is het mooiste leermoment uit jouw sportcarrière? En na de aanslagen?
Mijn mooiste leermoment gebeurde na een wedstrijd tegen Leuven Bears, toen ik speelde voor Oostende. Mijn coach Sharon Drucker benaderde me daarna, nam me apart en zei: “Ik heb nog nooit in mijn hele carrière een speler gezien die 2 of 4 punten scoort (wat heel weinig is) maar toch de uitkomst van het spel bepaalt.” Met andere woorden, in het leven, net als in basketbal, is de kwantiteit die een persoon kan produceren op het grote geheel niet zo belangrijk als de kwaliteit van een mens. Op lange termijn zijn hard ‘werken’, ‘taaiheid’, ‘veerkracht’ en ‘houding’ enkele van de kwaliteiten waar echte winnaars van worden gemaakt.

Welke drie kernboodschappen wil jij meegeven tijdens je presentatie?
Eigenlijk zijn mijn vier pijlers heel belangrijk. Deze kunnen gebruikt en toegepast worden op elke uitdaging of groeimoment: een team zonder ego, de illusie van angst, focus en kwaliteit versus kwantiteit. Als je deze vier pijlers beheerst, verhoog je je kans om te winnen in het leven!

Meer informatie over Sebastien als spreker? Neem contact op met SportSpreker.