De rijke tennisgeschiedenis van België

De termen Roland Garros en Wimbledon uit de tennis zullen vele Belgen bekend in de oren klinken. Ondanks ons piepkleine landje hebben we al een rijke tennisgeschiedenis achter de rug. Denk maar aan toppers zoals Dominique Monami, Sabine Appelmans, Kim Clijsters en Justine Henin. Samen domineerden ze het vrouwentennis en haalden ze de ene na de andere trofee binnen.

Nieuwe generatie

Nu staan alweer enkele Belgische toppers in de wachtkamer om een Grand Slam, één van de vier belangrijkste tennistornooien, te winnen. Elise Mertens schreef al op 22-jarige leeftijd geschiedenis toen ze als zesde Belgische ooit de halve finale van een Grand Slam bereikte. Bij de mannen kunnen we momenteel genieten van de beste Belgische tennisser ooit. David Goffin behoort tot de tien besten op de wereldranglijst. In de finale van de Masters, zeg maar de Champions League van het tennis, kon hij net niet stunten tegen Dimitrov. Na een ongelooflijk parcours afgelegd te hebben waarbij hij zelfs Roger Federer versloeg, moest Goffin helaas het onderspit delven.

Davis Cup

Niet enkel op individueel vlak doet het Belgische tennis het voortreffelijk, maar ook in groepsverband. Onder leiding van topcoach Johan Van Herck behaalde België op 3 jaar tijd 2 keer de finale van het internationaal landenteamtoernooi ‘Davis Cup’. In 2017 kwam onze Davis Cup-ploeg met speerpunten David Goffin, Steve Darcis en Ruben Bemelmans voorbij Australië tot in de finale tegen Frankrijk. De climax kwam er helaas net niet. Onze zuiderburen bleken net een maatje te groot te zijn.

België heeft ondanks zijn beperkte inwonersaantal de afgelopen decennia zijn stempel gedrukt in de tenniswereld. Geïnteresseerd om eens het boeiende verhaal te horen van een bekende spreker uit het Belgische tennis? Nodig dan zeker eens de voormalige toppers Sabine Appelmans en Dominique Monami uit. Of laat je inspireren door Davis-cup kapitein Johan Van Herck!

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op.