Creëer betrokkenheid en vertrouwen binnen jouw team!

Thuiswerken is tegenwoordig de norm. Hierdoor verliezen vele medewerkers de band en connectie met elkaar. Maar hoe kan je de groep toch betrokken houden? Hoe blijf je allemaal dezelfde doelstellingen nastreven? Hoe creëer je betrokkenheid en vertrouwen binnen een team? Alleen door er dagelijks bewust van te zijn breng je een team tot topprestaties. Zowel onze coaches als teamsporters weten wat er nodig is om samen mooie successen te behalen.

Meer info? Ons team staat klaar om je te adviseren. Info en boekingen: 038/ 08 15 73 en info@sportspreker.be

 

Ann Wauters: ‘Kernelementen van een succesvol team’
+ALT Ann Wauters

Ann Wauters is kapitein van de Belgium Cats, de nationale vrouwenploeg basketbal. Ze behaalde heel wat successen met haar teams, maar verloor ook heel wat finales. Elk seizoen was het herbeginnen met nieuwe teammates van verschillende achtergronden om samen een hecht team te vormen; om op dezelfde golflengte te zitten met de coaching staff, in landen met andere culturen, gewoontes en talen. Hoe bouw je in korte tijd een team dat betrokken is, waar er vertrouwen is en waar men kan omgegaan met concurrentie? Hoe kan je elkaar verantwoordelijk houden met als doel resultaten te halen en titels in de wacht te slepen? En dat in een uiterst competitieve wereld vol ego’s, waar je het gezamenlijke doel heel gemakkelijk uit het oog kan verliezen.

Ann deelt haar unieke ervaring als topsporter en getuigt over wat écht telt bij teamsport. Een doorleefd verhaal met persoonlijke ervaringen en geïllustreerd aan de hand van pakkende beelden.

 

Dominique Baeyens: ‘Niet elke bal is rond’
Dominique Baeyens

Omgaan met spelers en medewerkers, in een professionele context, blijft altijd maatwerk. Eenvoudig is het niet en er bestaan geen wonderrecepten. Maar in zijn lange topsportcarrière ontwikkelde Dominique Baeyens wel een heldere en originele visie op teamwork. Hij weet wat werkt, waar het vaak misloopt en waarom en dat is dikwijls een kwestie van gezond verstand.

Hij vertelt u op welke fundamenten u een sterk team uitbouwt, hoe u communicatieve processen aanstuurt en verbetert, hoe een team zijn eigen coach kan worden en zichzelf overstijgen. Waarom is karakter belangrijker dan talent? Hoe creëer je vertrouwen? Wie moet de coach of de manager coachen?

Dominique Baeyens leeft en spreekt met passie. Zijn visie op teamwork is ontstaan binnen de lijnen van het volleybalterrein, maar de draagwijdte ervan gaat veel verder.

 

Charlotte De Vos: ‘Samen het hoogst haalbare bereiken’
Charlotte De Vos

Charlotte De Vos, jarenlang het gezicht van de Belgische vrouwenhockeyploeg, was gedurende 14 jaar aanvoerder van de Nationale Hockeyploeg ‘de Red Panthers’. Samen met de ploeg nam ze deel aan de Olympische Spelen in Londen en de Wereldkampioenschappen in Den Haag.

Dankzij haar ervaring als tophockeyster en aanvoerster van een ploeg besefte ze dat ze graag mensen inspireert en coacht. Ze weet als geen ander hoe hard mensen elkaar nodig hebben om als team beter te worden en samen het hoogst haalbare te kunnen bereiken. Hierdoor deelt ze haar ervaringen om teams te ondersteunen bij de uitdagingen waar ze mee te maken krijgen en inspireert hun om te volharden in hun droom.

 

Paul Van Den Bosch: ‘Act Like a Coach’
Paul Van Den Bosch

Wij zijn allemaal, in meerdere of mindere mate een coach: als ouder, leerkracht, collega, manager, ploegmaat of trainer. Allemaal hebben we wel iemand die we beter willen en kunnen maken. Een goede coach is niet per definitie de coach van de winnaar. Wel slaagt hij erin om het beste uit zijn ‘pupil’ te halen, of meer dan men mogelijk achtte. Een goede coach kijkt niet ‘of’ zijn pupil het haalt, hij zorgt ervoor ‘dat’ hij het haalt.

In zijn bijdrage ‘Act like a coach’ gaat Paul Van Den Bosch, vanuit een lange carrière als coach van topatleten, in op de succesfactoren van de atleet én van de coach om tot een gezamenlijk succes te komen. Talent, belastbaarheid, het stellen van doelen, motivatie, focus op sterke punten, vertrouwen, communicatie, en stressbestendigheid: al deze factoren komen aan bod in deze bijdrage. Aan de hand van veelvuldige voorbeelden en anekdotes wordt voortdurend een duidelijke link gelegd vanuit de coaching in de sportwereld naar de coaching in de bedrijfswereld. ‘Act Like A Coach’ brengt een boeiende, verrassende en verfrissende kijk op het coachen en motiveren in het algemeen.

 

Gella Vandecaveye: ‘Coaching in business, where top sport and top businesses meet’
Gella Vandecaveye

“Together each achieves more!” Dat motto draagt ook Gella Vandecaveye hoog in het vaandel. Ze leerde de knepen van het vak in de topsport en dat draagt ze nu mee als ondernemer. Een hecht en gemotiveerd team presteert namelijk veel beter, want een goede motivatie is al de helft van het werk. Maar hoe houd je je teamleden enthousiast en betrokken?

Gella brengt met veel enthousiasme een getuigenis over de raakvlakken tussen topsport en de bedrijfswereld: coaching, ambitie, teambuilding, hoe omgaan met tegenslagen, stressbeheersing, motivatiesessies… Ontdek samen hoe je individuen tot echte teamspelers kan omtoveren, waardoor de productiviteit en de sfeer op de werkvloer de lucht in stijgt.

 

Serge Crevecoeur: ”Only those who dare to fail greatly can ever achieve greatly’
Serge Crevecoeur

Serge Crevecoeur is de assistent-trainer van het nationale basketbalteam, de Belgian Lions. Dankzij zijn ervaring weet Serge een groep professionals te managen. Hoe kun je een winnend team van individuen, met elk hun eigen doelstellingen, smeden om een gemeenschappelijk doel te bereiken? Hoe leidt je jouw team en hoe help je hen om hun ware potentieel te bereiken? Serge geeft je het antwoord op basis van zijn ervaringen in de sport- en zakenwereld. Een 20 jaar lange carrière als investeringsbankier heeft hem geleerd dat beide werelden veel overeenkomsten vertonen. Op een inspirerende manier vertelt hij je zijn fascinerende verhaal waarin deze onderwerpen aan bod komen.

 

Félix Denayer: ‘Good to Great to Gold!’
Felix Denayer

Félix Denayer is een drievoudige Olympiër én wereldkampioen in de hockey. In zijn presentatie vertelt Félix over de Belgische Red Lions en hun weg naar succes. Hij deelt hierbij verschillende verhalen over de ups & downs op weg naar de historische Olympische finale & wereldbeker overwinning.

“De carrière van een professionele atleet is één van de grote leermeesters en één van de grote inspiraties van het leven. Ik geloof dat ons verhaal waardevol is om te delen vanwege de vele parallellen tussen teamsporten en de zakenwereld. Het proces om succes te boeken is een uitdagende reis. Ik wil graag enkele van mij ervaringen delen om je te inspireren om een aantal van je toekomstige uitdagingen aan te gaan en je toekomstige doelen te bereiken”.

 

Bram Van Driessche: ‘Hard work beats talent when talent doesn’t work hard’
Bram Van Driessche

Bram Van Driessche mag zich sinds 2019 een FIFA scheidsrechter noemen met al meer dan 100 wedstrijden in de Jupiler Pro League op de teller.

Een topscheidsrechter is een sterke persoonlijkheid die situaties herkent, analyseert en oplossingen zoekt. Hij dient een manager te zijn voor de 22 spelers en moet elke keer opnieuw het onderste uit de kan halen om consistent te zijn in zijn beslissingen maar deze ook kunnen overbrengen. Een scheidsrechter acteert in team en goede afspraken zijn belangrijk voor een topprestatie. In de toparbitrage gaat het om management van een wedstrijd en dit koppelen aan de juiste beslissingen. Bram brengt een eerlijk verhaal van een eenvoudige jongen die keihard gewerkt heeft om te komen waar hij nu is en dit ging niet zonder slag of stoot.