Coaching in de sport en het bedrijfsleven, de gelijkenissen

Coaching in de sport en het bedrijfsleven vertonen veel overeenkomsten. Net zoals de coach het uiterste uit zijn speler wil halen, doet een goede manager hetzelfde met zijn werknemers op de werkvloer. Beiden geven leiding, zorgen dat de neuzen in dezelfde richting staan en begeleiden iedereen doorheen het proces op weg naar het gemeenschappelijk doel.


Goede coaching maakt het verschil
Een manager die zijn team op het juiste moment weet te prikkelen om het best mogelijke uit iedere situatie te halen is goud waard! Hetzelfde vindt plaats in de sportwereld waar het de coach is die zijn ploeg op sleeptouw neemt door alle situaties heen. Een goede coach is een leider die net dat tikkeltje extra uit iedere situatie weet te halen om de prestaties tot een hoger niveau te tillen.

Coaching zorgt voor teamwork
Coaching is zeer belangrijk om de samenwerking te bevorderen op de werkvloer. Iedereen kan zijn eigen rol hebben, maar zonder een goede samenwerking vallen de puzzelstukjes niet in elkaar. Teamwork is de lijm die uiteindelijk al deze kleine puzzelstukjes met elkaar verbindt en het is de smeerolie die het bedrijf soepel laat draaien. Een manager moet daarom voldoende kennis hebben over ieder individu. Waar liggen iedereen zijn unieke talenten? Vullen je teamleden elkaar aan? Wat moet er gebeuren om samen doelen te bereiken? Een team opbouwen is ook van essentieel belang in de sportwereld. Prestaties en overwinningen zijn niet alleen te danken aan individuen, maar ook aan de coach die zijn pionnen strategisch neerzet. Hij moet daarom een goed inzicht hebben in de kwaliteiten van zijn team.

Serge Crevecoeur is het ideale voorbeeld van hoe een coach zijn team kan smeden. Dankzij zijn ervaring als hoofdcoach in de basketbalwereld weet Serge hoe hij een groep professionals te managen. Hoe maak je van verschillende individuen met elk hun eigen doel een team met een gemeenschappelijk doel? Hoe leid je een team en help je hen hun ware potentieel te bereiken? Serge geeft je het antwoord op basis van zijn ervaring in de sport- en bedrijfswereld. Een 20-jarige carrière als investeringsbankier leerde hem dat beide werelden veel overeenkomsten vertonen.

Met goede coaching en training kunnen werknemers zich ontwikkelen binnen je organisatie. Prikkel jouw manager en team eens met een inspirerende coach zoals Marc LammersKoen Gonnissen of Paul Van Den Bosch. Zij kunnen je alles vertellen over coaching, samenwerken, doelen stellen en doorzettingsvermogen. Meer informatie nodig? Neem gerust hier contact met ons op.