Bekende sprekers uit Nederland

Ooit vormden België en Nederland samen het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. Ondanks we niet meer dezelfde landgrenzen delen, doen we dit wel voor veel andere zaken zoal taal en cultuur. Veel Belgen zijn bekend tot in Nederland en omgekeerd. Bedrijven in België zetten steeds vaker een spreker in om het te hebben over thema’s zoals motivatie, leiderschap en vitaliteit.

Sprekers uit de sport winnen aan populariteit. Niets werkt zo inspirerend als het boeiende levensverhaal van een atleet die aan de wereldtop heeft gestaan. Een bekend sportfiguur trekt meteen de aandacht waardoor de boodschap veel beter zal overkomen bij de toeschouwers.

In Nederland is het concept van sprekers uit de sportwereld al langer ingeburgerd waardoor ze verder staan dan ons. Als gevolg zijn SportSprekers in Nederland uitmuntende keynotespeakers! Ons Nederlandse zusterbedrijf SportsSpeakers heeft een groot aanbod aan interessante sportfiguren die gewoon zijn een publiek te inspireren met hun verhaal. Zeer interessant voor de Belgische markt en haar bedrijven!

Björn Kuipers

Voor iedere Belgische voetbalfan klinkt de naam Björn Kuipers bekend in de oren. Hij is de beste scheidsrechter van Nederland op dit moment en staat zelfs een trapje hoger dan onze Frank De Bleeckere destijds. Björn was actief op meerdere EK’s en WK’s en mocht in 2014 zelfs de finale van de Champions League tussen Atlético Madrid en Real Madrid fluiten.

Pieter van den Hoogenband

Pieter van den Hoogenband is een van Nederlands meest succesvolle sporters waardoor hij zelfs bekend is over de landsgrenzen heen. Met drie Olympische titels kan dit ook niet anders. Op een nuchtere manier vertelt Pieter over zijn successen. Als je hem bezig hoort, merk je dat zijn prestaties indrukwekkender zijn men op het eerste zicht zou vermoeden. Hoe hij zijn grenzen verlegde en het verschil maakte met de rest van de wereldtop legt hij allemaal bloot tijdens zijn keynotes.

Wilco van Rooijen

Wilco van Rooijen is een ervaren avonturier die vele letterlijke hoogtepunten kende. Zo beklom hij de Mount Everest en de K2, maar de bergbeklimmer kende ook dieptepunten. Hij verloor ook vrienden en collega’s tijdens expedities. De passie voor de natuur leidde tot zijn nieuwste duurzame project: Missie ‘South Pole, Solar Powered’. Dit maakt hem een expert op het gebied van technische innovaties. Als je echt eens achterover wilt vallen van verbazing moet je zeker eens een presentaties bij hem bijwonen die ondersteund word met adembenemend foto- en beeldmateriaal!

Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel, zoon van Adrie van der Poel, mag dan een Nederlander zijn. Zijn roots liggen wel in België waar hij ook geboren is. Net zoals zijn vader is hij actief in het veldrijden en op de mountainbike. In 2015 werd Mathieu wereldkampioen veldrijden, maar de laatste drie edities was onze landgenoot Wout Van Aert hem te snel af. Ondanks deze slippers domineert hij uitdrukkelijk het veldrijden met afgelopen seizoen een indrukwekkend aantal overwinningen. Met 30 stuks deed hij even goed als legende Sven Nys.

Nederlandse sprekers zijn echte topsprekers! Geïnteresseerd in een inspirerende keynote of clinic van één van deze Nederlanders? Goed nieuws! Ze zijn ook via SportSpreker te boeken. Klik hier om contact op te nemen.