Bekende sporters motiveren Vlaanderen vanuit hun kot

Heel België gaat momenteel door een moeilijke periode. Voor velen onder ons wordt dit mentaal steeds zwaarder. Daarom hebben enkele bekende sporters hun krachten gebundeld voor een nieuw project. Ze willen heel Vlaanderen vanuit huis extra energie geven en blijven motiveren.

In deze uitzonderlijke coronaperiode geven enkele bekende sporters – vanuit hun kot – gratis webinars. Op deze manier hopen ze Vlaanderen een extra duwtje in de rug te geven om te blijven bewegen, om nieuwe kansen te zien en om te kunnen omgaan met veranderingen en angst.

Topsportcoach Paul Van Den Bosch, die onder andere Sven Nys begeleidde, vult aan: “In deze moeilijke coronatijden is nog maar eens gebleken hoe kwetsbaar we zijn. De impact van het virus is gigantisch op onze maatschappij, op onze economie en op ieder afzonderlijk individu. We moeten ondergaan en dat weegt niet alleen fysiek, maar ook mentaal zwaar door. We moeten weerbaarheid opbouwen en daarbij help ik graag.

“Kijken naar wat er wél is”

De eerste webinars worden gegeven in de week van 11 mei en lopen door tot de zomervakantie. In deze periode kan iedereen vanuit zijn of haar kot meerdere sporters aan het werk horen en zien. Ook voormalig top tennisster Dominique Monami en voormalig hockeybondscoach Marc Lammers werken mee aan dit project.

“Elke crisis is een kans, zolang je je verantwoordelijkheid maar neemt”, vindt Lammers. “Want verantwoordelijkheden krijg je niet, verantwoordelijkheden neem je. We kunnen in deze tijd allemaal kijken naar wat er niet is en wat niet goed gaat, òf je kijkt naar wat er wèl is en waar we invloed op kunnen hebben. Deze keuze maakt het verschil tussen winnaars en verliezers.”

Inschrijven voor één van de gratis webinars, kan hier.