Avonturen Pakket – Sofie Lenaerts

Sofie Lenaerts ontdekte door extreme sporten hoe je met leergierigheid twijfels kan overwinnen. Hoe krachtig is mentale focus en hoe nuttig is een positieve mindset?  Uitdagingen kunnen je afschrikken of juist prikkelen en mislukkingen zijn soms de beste motivatie, aan jou de keuze!  Beste manier om dit te beleven is er zelf op uit trekken. Dit biedt SportSpreker samen met Sofie aan in 3 verschillende avontuurlijke modules. Alle modules beginnen in Pont-a-Lesse, maar verschillen in tijd en afstand.

Avontuurlijke kennismaking met rotsen van Pont-a-Lesse

De eerste module is een halve dag. Het onthaal is in Pont-a-Lesse voor een briefing samen met een koffie en versnapering in Castel de Pont-a-Lesse. Na de briefing begint de dag met een korte maar indrukwekkende beklimming. Deze beklimming geeft een prachtig uitzicht op de omringende natuur.

Na een korte pauze en verfrissing start je met een wandeling 5 km met een graatoverschrijding, een rappel ( afdalen touw ). Hier trainen klimmers voor hun expeditie voor niet enkel klimtechnieken maar voor conditionele training.

Avontuurlijke kennismaking met bezoek aan hoogste klimgebied v België

De tweede module begint hetzelfde als de eerste module. Maar de wandeling van 5km is hier een van 15km. Het is een wandeling met bezoek aan klimmassief Freÿr, het grootste en hoogste klimgebied van België. Daarna volgt een uitdagende passage door de fascinerende Colébi-ravijn: een donkere, vochtige en spectaculaire rotskloof met grotten en zeldzame planten en dieren.

Prachtige wandeling doorheen het klim- en trainingsgebied van Belgische alpinisten.

De derde module is meteen ook de langste. Tijdens een prachtige wandeling van 25 km ontdek je de rotsen van Chaleux – bezoek je het parc Furfooz en stap je door de vallei van de Lesse met het kasteel van Walzin. Er is een picknick voor onderweg en vele straffe verhalen over Belgische klimexpedities naar de hoogste bergen op aarde.

Als extra optie kan je aanschuiven bij een heerlijk buffet in het Castel de Pont-a-Lesse.

Bijkomende opties

 In de avond kan zijn er ook nog verschillende bijkomende opties. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om een keynote van Sofie te volgen. Of een filmavond waar je kan kiezen uit de Belgische Everest beklimming in 2016 of de internationale film Everest.

Of je kan de 7 summits Experience beleven. Dit is een presentatie met filmfragmenten van de afgelopen expedities naar de hoogste berg van elk continent met kortverhalen en introfilm + 7 workshops waarbij je zelf kan voelen en proeven wat het is om op expeditie te gaan!

Attitude @ Altitude
Frozen food
Crossthecrevasse
Tea-time in the tent
Pull the pulka
Handy Harry
Backpack race

Voor meer informatie en prijzen neem gerust contact op met ons!

Sprekers in dit artikel